Egy tükör jóval többet jelenthet annál az elemi funkciójánál, hogy pusztán megnézzük magunkat benne. Az alábbiakban összeszedtük, pontosan mi mindenre is használható a tükör otthonunk belső tereiben.

A tükör használata gardróbunk megnöveléséhez Pilisvörösvár

Amennyiben hálószobánkban található gardróbszekrény, az ajtajaiba épített tükrökkel optikailag tágíthatjuk benne a térérzetet. Így ruháinkat ezután, a tükör felszerelésének köszönhetően, nem kell egy nyomasztóan szűknek érezhető helyiségben tárolnunk, mindemellett pedig a gardróbszekrénybe épített tükör azért is praktikus lehet, hogy öltözködés közben rögtön szemrevételezhessük benne magunkat, és eldönthessük, melyik lenne az adott napra a megfelelő viselet.

A tükör használata előszobánk hangulatosabbá tételéhez Pilisvörösvár

Az előszobák túlságosan szűk méretezésük és a kevés fény miatt gyakran lehangoló érzetet kelthetnek bennünk és vendégeinkben, ami nagy probléma, mert az otthonunkba való belépés első pillanataihoz nem kifejezetten pozitív érzések társulnak. Egy előszobai tükör azonban nagymértékben javíthat ezen a helyzeten, főleg akkor, ha lehetőségünk van rá, hogy az előszoba egyik falfelületét a padlótól a mennyezetig tükörrel fedjük le. Egy előszobai tükör optikailag kinyitja a teret, valamint több világosságot is vihet a helyiségbe.

A tükör használata a beugró falfelületek kitöltésére Pilisvörösvár

A másra nem igazán hasznosítható, beugró falfelületekre megfelelő lehet valamilyen méretre vágott tükör, hiszen ezáltal kellemes, barátságos hangulatot idézhetünk elő szobáinkban. Ha pedig több, kisebb vagy közepes méretű, képkerettel ellátott tükör kerül a szobabelsők falaira, azzal modern, dinamikus hatást is elérhetünk.

Kerüljön-e tükör a hálószobába? Pilisvörösvár

A hálószobába nem annyira javallott a tükör felszerelése, ugyanis egyrészt álmatlanságot okozhat, másrészt, ha felébredünk az éjszaka közepén, és a tükörbe nézve hirtelen azt hisszük, hogy van valaki rajtunk kívül a szobában, csak feleslegesen felizgathatjuk magunkat. A tükör ideális helye tehát nem a hálószoba, hanem otthonunk bármelyik másik belső tere.