Hogyan győződhet meg arról, hogy az üveg zuhanykabin, melyet beépíttetett, biztonságos-e? Cikkünkben ehhez nyújtunk segítséget:

Miből készül az üveg zuhanykabin?

Mikor valaki üveg zuhanykabin mellett dönt, nem igazán szokott belegondolni abba, hogy a biztonság is elsődlegesen szempont üveg zuhanykabin beépítés során. Pedig, mint minden üvegből készült lakberendezési tárgy, ez is üvegből készült, érdekessége pedig nem más, hogy sík üveg helyett edzett üvegből. Ez pedig természetesen nem véletlen, ám nem árt tudnunk, hogy mi a különbség edzett üveg és biztonsági üveg között.

Az üveg zuhanykabin biztonsága

Minden edzett üveg biztonságos, de nem minden biztonsági üveg edzett: ez az az arany mondat, melyet üveg zuhanykabin tekintetében meg kell jegyezni. Ez annak köszönhető, hogy edzés hatására az üveg ütésállóbb és terhelhetőbb lesz, ezáltal pedig nem csak tartósabb, de biztonságosabb üveget is fogunk kapni, olyat, mely nehezebben törik el. Az edzés üveg tekintetében úgy néz ki, hogy az üveget 600 Celsius fok fölé melegítik, majd gyorsan lehűtik levegővel, mely folyamatnak köszönhetően megváltozik a szerkezete, és ezért törés esetén is máshogy fog viselkedni.

A nem megfelelő üveg zuhanykabin veszélyes!

A fent említett szempontok miatt épp ezért nagyon nem mindegy, hogy egy üveg zuhanykabin milyen üvegből készül, hiszen az edzett üveg nem hatalmas szilánkokra törik, ha esetleg bármi ilyen baleset történne, hanem apró szemcsékre, melyek nem okoznak veszélyes sérülést, hiszen legfeljebb a bőrfelszínt tudják felsérteni. Ezzel ellentétben azonban az edzetlen üveg éles, szinte kardra emlékeztető szilánkokra törik, mely azonnal mély és életveszélyes vágásokat képes okozni. Épp ezért kimondhatjuk, hogy az edzetlen, nem biztonságos üveg, vagy a rosszul edzett üveg életveszélyes!

A biztonságos üveg zuhanykabin ismérve

A fentiek tekintetében jogosan merül fel a kérdés, hogy és akkor mégis mi a biztonságos üveg zuhanykabin ismérve? Nos nem más, mint az, ha nálunk, a Mátrai Üvegtükörnél készítteti el! Ha ugyanis minket választ, az nem jelent mást, minthogy biztosíthatva lehet afelől, hogy az üveg zuhanykabin otthonában biztonságos, időtálló, minőség és veszélytelen lesz még sok-sok éven át!