Az üvegajtó beépítés az utóbbi évtizedben vált ennyire népszerűvé, nem véletlenül: hiszen egy dekoratív ám balesetveszélyes alapanyagból egy mindenki által szeretett és biztonságos anyaggá nőtte ki magát az évek alatt!

Üvegajtó beépítés a fény élményéért 

Az üvegajtó egyik előnye, hogy áttetsző, légies megjelenésének köszönhetően nem gátolja meg a fény szabad áramlását, legyen szó bármilyen helységről. Az üvegajtó beépítés után a terekbe beférkőző fény pedig nem csak az ott tartózkodók hangulatának tesz jót, de egészség szempontjából is profitálnak belőle a fény jótékony hatását korlátlanul élvező, helységben tartózkodó emberek. A szobanövények pedig különösen hálásak a természetes, beszökő fénynek, mely változást tündöklésükben fogja minél hamarabb észrevenni! A természetes fény otthonokba juttatása egyébként a modern építészetben kap nagy helyet, új ingatlanok építésénél már szinte mindenütt törekednek az üvegajtó beépítés megoldására.

Üvegajtó beépítés, a modern dizájnért

Az üveg anyaga maga belsőépítészeti elemként is megállja a helyét, így nem meglepő, hogy üvegajtó beépítés után rengetegen szokták azt gondolni otthonukról, hogy modernebb, dekoratívabb és letisztultabb lett. Sőt, nem túlzás kijelenteni, hogy az üvegajtóval rendelkező ingatlanok egyfajta luxus érzetet is sugároznak magukból! A hagyományostól kezdve az elegáns belső terekig biztosít modern elválasztást minden egyes térbe az üvegajtó beépítés, és nem csak otthonokban! Irodaházak, bevásárlóközpontok, sőt, akár múzeumok is előszeretettel alkalmazzák az üveg építészeti megoldásokat, akárcsak a párizsi Lourve. Az üvegajtó ráadásul meglehetősen praktikus megoldás, hiszen tolóajtóként is beépíthető, mely egyszerre dizájnos és funkcionálisan kiemelkedő megoldást is lát el.

A határtalan mintájú üvegajtó beépítés

Legyen szó printelt, speciális égetési technológiával gravírozott, savmart, vagy akár víztiszta üvegajtóról, az vitán felül áll, hogy bármilyen mintával ötvözve is kerül sor az üvegajtó beépítés folyamatára, az garantáltan harmonizálni fog a helység stílusával, és a belsőépítészet szerves részévé fog válni, mely nem utolsó sorban az ingatlan értékét is nagy mértékben növelheti. Modern irodák meghatározó elemei például az edzett üvegajtók, melyek két oldalon fújtak, és szinte térhatású mintázattal vannak ellátva. Üvegajtó beépítés előtt Ön választja ki, hogy ajtajának milyen legyen formája, üveg-mintázata, vagy stílusa, tehát teljesen az Ön igényeitől és ízlésétől függ, hogy otthonát, irodáját, rendelőjét fiatalossá, letisztulttá, modernné, elegánssá, vagy bármilyen más stílusúvá varázsolja-e az elkövetkezendő években.

Biztonságos, mint az üvegajtó beépítés

Általános tévhit, hogy mivel üvegajtó beépítés során üveggel dolgozunk, az biztosan jóval kevésbé lesz hangszigetelő, vagy akár elég vastag ahhoz, hogy egy-egy nagyobb becsapódás alkalmával ne törjön ripityára. A valóság azonban az, hogy az üvegajtó lapvastagsága minimum 8 milliméter - igény szerint persze akár vastagabb is -, így akár keret, akár keret nélkül is kerül fel a helységbe, ellen fog állni az általános használat során fellépő minden egyes igénybevételnek. Egyetlen egy hátránya az üvegajtónak, hogy a bontókalapácsot annyira nem kedveli, így ilyen jellegű munkakörülmény mellé tény, hogy nem ajánlott. Ettől függetlenül viszont üvegajtó beépítés után nem fog észrevenni sem hangszigetelésben, sem szigetelésben, sem biztonságérzetben változást, csakis annyit, hogy a környezet, melyben eddig tartózkodott, most szebb, modernebb, dizájnosabb és letisztultabb lett!