Nincs is jobb a nagy melegben annál, mint mikor egy hosszú nap után végre felfrissíthetjük magunkat a hűvös vízsugarak alatt. Ám nem kevés hátránnyal jár, ha nincs fürdőszobánkban üveg zuhanykabin. Összeszedtük az indokokat az üveg zuhanykabin mellett:

Zuhanyfüggöny vs. üveg zuhanykabin

Érhető indokokból a legtöbb háztartásban zuhanyfüggöny választja el a zuhanykabint a fürdőszoba többi részétről. Ez a megoldás ugyanis jóval kisebb költséggel jár, mint egy üveg zuhanykabin beépítése, ám jóval több hátránnyal is. Az első ilyen hátrányt pont a frissítő nyári zuhanyzás után figyelhetjük meg, mikor is azt vehetjük észre zuhanyzásunk végeztével, hogy úszik a fürdőszoba. A zuhanyfüggöny ugyanis egyáltalán nem hatékony abban a tekintetben, mikor a fürdőszoba többi részét kell megvédeni a vízsugaraktól, hiszen egy vékony, mobilis anyagról beszélünk, mely tényleg csak függönyként funkcionál. Az üveg zuhanykabin azonban üvegajtóval és falakkal van ellátva, melyek a kifröccsenő víz 100 százalékát bent tartják a zuhanykabinunkba. 

Üveg zuhanykabin a balesetmentesség jegyében

Azzal, ha egy zuhanyzás után úszik a fürdő, balesetveszélyes helyzet is generálódik. Ugyanis amellett, hogy üveg zuhanykabin hiányában egy zuhanyzás után órákig tart a teljes fürdő kiszáradása, és hogy nem kevés munkával jár a csempe vagy a járólap feltörölgetése, a padlón feltorlódó víz balesetveszélyes helyzetek tömkelegét vonja maga után. A háztartási balesetek nagy százaléka ugyanis a fürdőszobában történik, pont azért, mert a helység sokáig csúszós marad egy-egy fürdés után. A kabinból kilépve, vagy csak egy fürdés után besétálva a fürdőszobába könnyen megcsúszhatunk, melyből ficam, rándulás, akár törés, sőt, jóval súlyosabb esetek is történhetnek. Márpedig üveg zuhanykabin nélkül ezek a helyzetek sajnos várható, hogy elő fognak fordulni.

Műanyag vagy üveg zuhanykabin?

Világunk egyre inkább gyorsul fel, ami miatt szinte saját magunkra alig jut idő. Épp ezért, ha az a kérdés, hogy műanyag vagy üveg zuhanykabin mellett tegyük le a voksunkat, akkor gondolkodás nélkül az utóbbi mellett érdemes döntenünk. Ennek a számos előnye mellett az az oka, hogy az üveg zuhanykabin kinézetének köszönhetően olyan érzést nyújt fürdőszobánkba belépve, mintha saját wellness központunkba sétálnánk be. Másik előnye még, hogy mivel anyaga üvegből van, nem kicsinyíti még a legkisebb fürdőszobák terét sem, sőt: úgy olvad bele a környezetbe, hogy közben nem tagolja, mégis feldobja azt. Mindez a műanyag kabinról nem mondható el, sőt, tudjuk azt is, hogy a műanyag dolgok nem a tartósságukról híresek. Míg az üveg zuhanykabin hosszú évekig éke lesz fürdőnknek, egy műanyag zuhanykabin tekintetében számolni kell vele, hogy pár éven belül cserére lesz szükségünk.

Üveg zuhanykabin tisztítása

A vízkő nem jó barátja semmilyen víz közelében levő berendezési tárgyunknak, és ezzel így van a műanyag zuhanykabin is. Felületén ugyanis feltűnően és nagy mértékben meglátszik a vízkő, ha pedig csak egy zuhanyfüggönnyel választjuk el a zuhanyzót, számolnunk kell még a penésszel is. Üveg zuhanykabin esetében viszont se vízkőtől, se penésztől nem kell tartanunk, hiszen az üveg felülete pikk-pakk tisztítható, nagy hatékonysággal, és kis energiabefektetéssel. Sőt, ma már olyan üveg zuhanykabin is létezik, melyet úgy terveztek meg, hogy a víz azonnal leperegjen róla! Ez pedig azért valljuk be, nem kis előnnyel és könnyebbséggel jár akkor, ha ezeket a csodás, dekoratív és rendkívül hasznos zuhanykabinokat választjuk.