Üvegből manapság rengeteg minden készül, hiszen egy szerethető, gyönyörű, minden helységbe és környezetbe illő anyagról beszélünk. Épp ezért nem meglepő, hogy az üvegfal beépítés is egyre népszerűbb megrendelőink között.

Üvegfal beépítés, a tökéletes választás

Üvegfal beépítés előtt nem árt tudni, hogy ennek a csodálatos szerkezetnek milyen típusai vannak. Meg szoktuk különböztetni a dekorációs célból épített üvegfalat, a térelválasztás miatt felhúzott üvegfalat, és a biztonsági üvegfalat is. Emellett nem mindegy, hogy üvegfal beépítés során hőszigetelt, hangszigetelt, vagy esetleg egyedi igényekre szabott üvegfalat választunk. Mint az előző felsorolásból is látszik, az üvegfal beépítés hihetetlenül sokrétű lehet, ami pedig még ad neki egy kis plusz adalékot is, az az, hogy egyedi igényeket is meg tudunk valósítani ezzel a páratlanul sokszínű anyaggal, melyet úgy hívunk: üveg.

Üvegfal beépítés, minden igényre

Dekorációs célra legtöbb esetben akkor választják az üvegfal beépítés szolgáltatásunkat, ha céges logó, vagy esetleg valamilyen reklámcélú üzenet elegáns megjelenítését tervezik irodába vagy üzletbe. Üvegfal beépítés során ugyanis minimális fényvesztéssel tudjuk személyesebbé varázsolni a munkahelyi, sőt, akár az otthoni környezetet még akkor is, ha logó, vagy bármilyen más minta kerül az installált üvegfalra. Térelválasztásra általában nagyobb irodák vagy üzlethelységek szokták választani az üvegfal beépítés szolgáltatását, hiszen ez a fajta megoldás úgy osztja el a tereket, hogy egyszerre dekorálja és tartja meg az optikai méretét. Biztonsági vagy hőszigetelt üvegfal beépítés pedig azoknak ajánlott, akik nagyobb igénybevételhez keresnek gyönyörű üvegfalakat, például konyhába.  

Ha térelválasztásra van szükség, akkor üvegfal beépítés

A terek elkülönítését, felosztását falakkal oldjuk meg, de azt mégis ki mondta, hogy ezeknek a falaknak csak hungarocellből, falemezekből vagy téglából kell állniuk? Miért is ne lehetne a terek elválasztását üvegfal beépítés segítségével megoldani? Ez természetesen nem azt jelenti, hogy egész otthonunk vagy irodánk kizárólagosan üvegből épülhet fel, hiszen az már talán picit sok is lenne, ám üvegfal beépítés után hihetetlenül jól tud mutatni akár otthonunk legkisebb helysége is. Üvegfalakat például családi házak tekintetében térelválasztóként használják, mely nem csak beltéren nyújt gyönyörű látványt, de kültéren is. Ott ugyanis, ahol van kert, vagy esetleg terasz, kifejezetten ajánlott ez a fajta láthatatlan, mégis gyönyörű, modern, dekoratív térelválasztó elem, mely meglétéhez nem kell mást tennünk, mint a Mátrai Üveg-Tükör Kft. üvegfal beépítés szolgáltatását igénybe venni!

A vízhatlan üvegfal beépítés

Nem csak száraz területekre oldható meg az üvegfal beépítés, hiszen az üveg annyira hálás anyag, hogy az időjárási viszontagságok mellett hihetetlenül jól viseli a vizet is. Épp ezért akár medencéhez is ajánljuk ezt a fajta gyönyörű elválasztási megoldást, akárcsak fürdőszobába üveg zuhanyfal, üveg zuhanykabin, vagy csak üveg térelválasztó formájában. Hatalmas előnye ennek a fajta elemnek, hogy nem változtatja meg jelentősen fürdőszobánk képét úgy, mint például egy paraván, vagy a jóval olcsóbb, de kevésbé igényes megoldás, a zuhanyfüggöny. Az üvegfal dekorációs funkciója mellett a zuhanykabinokhoz, kádakhoz építve felfogja a vizet, ezzel is megelőzve a leggyakoribb fürdőszobai baleset, a csúszás veszélyét. Az üvegfal beépítés tehát legyen szó beltérről, kültérről, medencéről, fürdőszobáról, irodáról vagy üzlethelységről, bátran kimondható, hogy mindenhova nem csak ajánlott, de meglehetősen indokolt is!